Relats de Llum, d’ombra i penombra

DSC_8459Francesc Ferrandis Escrivà (Polinyà de Xúquer, 1964) és llicenciat en filologia i actualment exerceix com a professor de secundària a l’IES La Senda de Quart de Poblet. És autor d’una vintena de llibres de text i de nombrosos recursos didàctics per a l’ensenyament de la llengua i la literatura, a més de traductor  de materials curriculars de les més diverses disciplines acadèmiques. Ha publicat Dioses, farsantes y excluidos, una reflexió sobre la tirania dels poders, que es consolida amb la crisi de 2008. Relats de Llum, d’ombra i de penombra és una incursió en la narrativa amb to poètic i intimista.

A Polinyà de Xúquer el llibre ha estat presentat el dissabte 8 de novembre a la Biblioteca Municipal. El bibliotecari, Eduard Gay donà la benvinguda, mostrà la satisfacció per este segón llibre i recorda que fa quasi tres anys justoss presentàvem Dioses, farsantes y excluidos. El regidor Joan Nogueroles va pendre la paraula per fer un repas a les coses més destacables que ha trobat en la lectura d’aquest conjunt de relats més o menys llargs. Finalment l’autor va explicar l’origen del llibre, les seues caràcterístiques i alguns aspectes destacables. Després d’alguns comentaris es va passar a la firma d’exemplar i raonar un poc en mig d’un bon ambient.

Entre les explicacions de l’autor destacar que aquest segon llibre està intimament lligat a l’anterior; mentre escrivia aquell anaven sorgint-li històries que després han pres forma en aquest. Històries que anaven aparaguent en els seu passejar pel terme de Polinyà a la matinada. En una d’eixes matinades va fer la fotografia que hi ha a la portada. Com explicà l’autor, un amaneixer amb llum, amb sombre i penombra però també on, com va explicar, hi ha llums que solament son reflexes de la llum real, igual que de vegades el que son sombres o penombres sols son un reflexe d’aquelles.

Per a vore fotos de l’acte poden obrir l’àlbum de fotos de la Biblioteca.

Relats de Llum, d'ombra i penombra

Relats de Llum, d'ombra i penombra sinopsi

Relats de Llum, d'ombra i penombra dedicatòria

 

 

 

 

 

 

 

“Relats de llum, d’ombra i de penombra és una recull de 25 relats i 80 microrelats que giren al voltant d’un eix temàtic tan polièdric com uniforme com és el de la complexitat de les vivències i de la naturalesa humanes, presidides i marcades pels matisos que el mateix títol del llibre, de manera metafòrica, indica. La mort, l’eutanàsia, la vida com a obsessió, la tendresa, la brutalitat individual i social, el desencís, l’esperança, la desesperança, el desig, la insatisfacció, la soledat, l’amor en moltes de les seues dimensions (com a salvació, com a somni, com a quimera, com a forá genèsica….), la força alliberadora de l’art i de la bellesa….,  hi conviuen  sobre el rerefons de les profunditats del jo, les relacions amb els altres o la inmediatesa social.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s