Francesc Ferrandis Escrivà

DSC_8459Nascut a Polinyà de Xúquer – València en 1964 es llicenciat en filologia i actualment exerceix com a professor de secundaria a l’IES La Senda de Quart de Poblet. És autor d’una vintena de llibre de text i de nombrosos recursos didàctics per a l’ensenyament de la llengua i la literatura, a més de traductor de materials curriculars de les més diverses disciplines acadèmiques. Ha publicat Dioses, farsantes i excluidos l’any 2011 i Relats de llum i penombra l’any 2014.

 

 TÍTULO: Dioses farsantes y excluidos EDITORIAL: Ediciones Libertarias AÑO: 2011 Ya nada será igual. La tiranía de los mercados jamás se había manifestado con tanta crudeza como hasta ahora; nunca la política había ofrecido su pescuezo a los sacerdotes de las finanzas con tanta sumisión. La voracidad de los dioses y la ineptitud de los farsantes están a punto de consumar la liquidación del estado del bienestar. Día tras día, el número de excluidos se multiplica de manera insoportable y su herida se expande en consonancia con la profundidad de su tragedia. No es una crisis lo que ha generado la catástrofe; es una guerra, un asalto programado por los depredadores de los mercados, auspiciado por sus mercenarios en el lodazal de la política y jaleado por los voceros de la comunicación del vacío y de la bisutería. La guerra, sin embargo, aún no ha concluido. Y, lo que es más importante, todavía se puede ganar.

 

TÍTOL:  Relats de llum, d’ombra i de penombra EDITORIAL: Laertes ANY: 2014  Relats de llum, d’ombra i de penombra és un recull de 25 relats i 80 microrelats que giren al voltant d’un eix temàtic tan polièdric com uniforme com és el de la complexitat de les vivències i de la naturalesa humanes, presidides i marcades pels matisos que el mateix títol del llibre, de manera metafòrica, indica. La mort, l’eutanàsia, la vida com a obsessió, la tendresa, la brutalitat individual i social, el desencís, l’esperança, la desesperança, el desig, la insatisfacció, la soledat, l’amor en moltes de les seues dimensions (com a salvació, com a somni, com a quimera, com a força genèsica…), la força alliberadora de l’art i de la bellesa…, hi conviuen sobre el rerefons de les profunditats del jo, les relacions amb els altres o la immediatesa social.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s