Enric Iborra

Enric Iborra

Bibliografia de Enric Iborra

És professor de llengua i literatura catalanes a l’IES Lluís Vives de València. Ha publicat alguns llibres que, en part, són resultat de les seves classes de literatura, com ara una antologia del conte modern i una història de la literatura catalana acompanyada d’una selecció de textos. El setembre del 2010 va obrir el bloc de literatura la serp blanca, «un dietari de lectures, però també un dietari de classes de literatura: un espai de conversació per als happy few a qui agrada parlar de llibres». En molt poc temps va esdevenir un dels blocs de literatura més llegits, consultats i recomanats per professors i amants de la lectura. Un any més tard va inaugurar el web de literatura universal amb el mateix títol, en què sistematitzava els materials publicats al bloc.

full esgarrat

detall Un son profund, Enric Iborra

Argument de: Un son profund

Aquest llibre recull el dietari de les classes de literatura universal impartides per Enric Iborra a l’IES Lluís Vives de València durant el curs 2010-2011.

Un son profund, Enric Iborra

S’hi havia de tractar un temari que incloïa des de les literatures de l’antiguitat fins a la novel·la del segle XX, passant per la literatura medieval, el romanticisme i la novel·la realista, el simbolisme i el surrealisme… un oceà de lectures tan ampli i inabastable que finalment es va decidir que les classes es podien concentrar en sis obres clau: Èdip rei, l’Infern de Dant, Hamlet, Madame Bovary, Les flors del mal i La metamorfosi de Kafka. Un son profund ofereix al lector un itinerari revelador a través d’alguns dels temes i de les obres fonamentals de la literatura universal, pensant especialment a copsar l’interès d’un grup d’adolescents que tot just comencen a iniciar-se en el plaer de la lectura.

 

full esgarrat

Més de: Un son profund

L’editorial Viena va publicar el llibre l’any 2013: Fitxa d’editorial

L’any de la seua edició el llibre va rebre el Premi Ciutat de Barcelona: noticia

L’autor fa anys que escriu un blog de literatura altament recomanable: el blog

A internet podeu trobar diversos comentaris sobre el llibre, en proposem un d’ells: comentari

A continuació teniu una interessant entrevista relacionada amb el tema del llibre.