Un sepulcre de lletres minúscules, Silvestre Vilaplana

Silvestre VilaplanaSilvestre Vilaplana (Alcoi, 1969) conrea la narrativa, tant per a adults com per a joves, i la poesia. És autor de la novel·la Les cendres del cavaller, la primera biografia novel·lada de Joanot Martorell, per la qual va ser guardonat amb el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira i va rebre després el Premi de la Crítica Serra d’Or. També és autor de Joanot Martorell. Un cavaller sense fronteres, una biografia il·lustrada de l’autor de Tirant lo Blanc que aporta una visió pròxima i acurada de la vida de l’escriptor, i de L’estany de foc, Premi Blai Bellver de Narrativa Ciutat de Xàtiva. Vilaplana és també un autor reeixit dins l’àmbit de la literatura infantil i juvenil, amb èxits com Els dimonis de Pandora. Amb El quadern de les vides perdudes, ha guanyat el Premi Alfons el Magnànim València de Narrativa.

Fitxa de l’autor a l’editorial Bromera

portada Un sepulcre de lletres minúscules

Argument

Vuit persones en una situació vital desespe­rada es troben en una casa. Tots han acceptat un tracte amb un misteriós personatge quan les circumstàncies han estat tan extremes que no han trobat cap altra eixida. Enmig d’un ambient claustrofòbic i inquietant, totalment incomunicats de la resta del món, aniran revelant les circumstàncies que els han dut a aquesta casa i els termes d’un pacte en què la mort és l’objectiu final. Tots han assumit les normes. Però… i si de sobte les regles del joc canviaren?

 

 

CRÒNICA DE LA REUNIÓ DEL 4 DE NOVEMBRE

REUNIÓ DEL 4 DE NOVEMBRE amb silvestre Vilaplana

Ahir divendres dia 4 de novembre de 2016 tingue lloc una sessió del Club de Lectura de Polinyà de Xúquer, en aquest cas amb la presencia de l’autor Silvestre Vilaplana. L’obra protagonista: Un sepulcre de lletres menudes.
Una sessió magnífica. Silvestre ens explica la seua experiència com a escriptor, des dels escrits de l’adolescència fins ara. Ho va fer d’una forma entretinguda que ens tenia enganxat a les seues paraules. Va fer un ràpid respàs a alguns dels seus llibres fins arribar al protagonista de la sessió.

En arribar a eixe punt va comentar com de gratificant eren aquestes reunions amb lectors respecte a les presentacions. Ací no cal anar amb compte amb el que es diu amb el contingut de la novel·la perquè el personal l’ha llegida.
Va anar fent un repàs de personatges, situacions, trames,…; tot acompanyat d’explicacions del procés de construcció de “Un sepulcre de lletres minúscules” i les intervencions dels assistent manifestant dubtes i preferències sobre els personatges, la trama….
REUNIÓ DEL 4 DE NOVEMBRE amb silvestre Vilaplana

Tot i el temps transcorregut la sessió es feu curta. Silvestre resultà un molt bon comunicador. Destacaria moltes coses però si de cas resaltar que va manifestar que construir històries, escriure-les es un plaer que deuríem provar. Això de fer el que cregues amb els teus personatges, inclús acabar amb ells té un toc…. interessant.
Hui ens em despertat sabent que ahir es comunicava que Silvestre Vilaplana ha guanyat el premi de narrativa juvenil Ciutat d’Alzira 2016 per “Els colors de l’arc de Sant Martí”. Enhorabona. Estarem atents a l’aparició del llibre.
http://www.laveupv.com/…/%20s-vilaplana-i-c-cano-guanyadors…