El Mut de la Campana, Josep Lozano

Portada el mut de la campanaA la sessió del  divendres 3 de juny 2011 comentarem “El mut de la campana”, de Josep Lozano. Com sempre va hi haure opinions diverses, el que va enriquir la reunió i animà la cosa. Sobre la temàtica del llibre dir-vos que hi ha un personatge central que es fa religiós com a forma de millorar dins la societat de l’època. Per cert, està ambientada al segle XVII, a Valencia ciutat.

Alguns dels membres del club no els va agradar la forma previsible del final; algúns opinaven que previsible a mitges. Us aclarirè que no s’acaba en que el prìncep s’escapa amb la princesa amb un cavall volador; això crec que es d’un altre llibre.

Coincidirem en la maestria de l’autor en mostrar-nos la societat valenciana del segle XVII en tota la seua versió mes cruda; coincidirem en la gran quantitat de experessions, frases fetes, llegendes, …. de la nostra tradició com a valencians; algunes expressions encara perduren.

També quedarem d’acord en que la historia del protagonista es un fil ben gros d’on pengen tot un seguit d’històries entre interessant i molt interessant.

Un altre detall interessant és que al temps que vas llegint, i a poc que el lector o lectora conega València, us serà fàcil imaginar-se visualment on estan passant cadascuna de les coses.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s