Trobades de Clubs de Lectura

Si com hem dit abans els clubs de lectura són activitat d’animació que tenen com a objectiu reunir persones diverses al voltant d’un llibre les Trobades de Clubs van un pas més enllà: reunir diversos clubs de lectura, o persones individuals, al voltant d’un autor o autora de la nostra terra.

La idea va sorgir a Polinyà l’any 2011. Triarem una autor de la comarca, Jose Lozano (Alginet) i una novel·la seua tant de la zona com que es diu Ribera. Convidarem a diversos clubs de lectura i vingueren algunes persones d’alguns dels clubs convidats per compartir una estona amb l’autor. Com correspon, acabarem compartint sopar i continuant la conversa de forma més distesa.

L’estructura es va repetir els anys següents. Li seguirà Victor Labrado amb La guerra de quatre, a Corbera l’any 2012. El 2013 tornà a fer-se a Polinyà amb la presencia de Vicent Josep Escartí i el seu llibre Dies d’ira. Tornarem a Corbera l’any 2014 amb Vicent Usó i La ma de ningú com a protagonistes.

El 2015 fou un any important per a la Trobada de Clubs de Lectura de la Ribera. Va creixer el grup organitzador. Els anys anterior convocàvem la Trobada Corbera i Polinyà i participaven persones de diversos clubs com Sollana, Serra, Algemesí, i altres. Eixe any va naixer Zona Llibre Zona Lliure. En juliol de 2016 ens trobarem amb Anna Moner a Polinyà.

Any rere any treballen conjuntament per la promoció de la nostra literatura i acabem cada curs amb una Trobada.

Així tenim que la llista de Trobades queda de la següent forma:

2012: Josep Lozano, Ribera

2013: Victor Labrado, La Guerra de quatre

2014: Vicent Josep Escartí, Dies d’ira

2015: Vicent usó, La ma de ningú

2016 : Anna Moner, El retorn de l’hongarés

2017 : Raquel Ricart, El temps de cada cosa

2018 : Paco Esteve i Beneito, Si ha nevat

2019 : Joan Benesiu: Gegants de gel

2020: Núria Cadenes, Tota la veritat

2021: TONI CUCARELLA: DONES D’AIGUA, HOMENS DE FANG

 

 

lineas-separadoras-png-5-300x160