Jordi i Francisco Moreno Caballero

Jordi i Paco, el Germans Moreno han publicat llibres infantils, sàtira, poesia, …. han participat en radio, premsa, televisió. Actualment porten endavant el projecte de la Casa de la Magia a Polinyà de Xúquer, a més de fer actuacions com a mags en un grapat de llocs.

Pel que fa als llibres publicat a la Biblioteca de Polinyà tenim el següents:

La introducció del llibre es tota una declaració de principis: “Que l’humor siga una forma d’entendre la vida és més que una creença, una necessitat. Algú va dir que la visa és massa seriosa per a prendre-la seriosament”.

Després podreu trobar uns quants sainets satírics en forma de poesia.

El contigut i explicació de la portada és tota una declaració d’intencions. Però a més a la primera solapa poden llegir:

“Si està llegint açò deduïm tres coses:

  1. Que vosté sap llegir.
  2. Que és de les persones que comencen el llibre per la solpa i se’l llegeixen tot.
  3. Que probablement esperava una tercera deducció, però millor que una deducció el que li anem a explicar – perquè s’ho mereix com a bon lector -, és què trobarà en aquest llibre.

Si llegeix aquest llibre, vosté riura bé per l’enginyu de les històries, bé perquè vosté és una persona alegre, jovial, divertida, una bona persona en definitiva; i cosnte que açò no és només peloteo, ho creiem de veres: sols les bones persones compren els bons llibres.

Si et vols divertir de veritat, aquest és el teu llibre: atreveix-te amb els embulls i els jocs de paraules i resol els enigmes més difícils. El taller de l’humor recull també endevinalles, poesies i acudits de la nostra tradició oral i d’arreu del món, juntament amb creacions originals dels autors.

A Ximet li agrada molt mirar el cel, i una nit estrellada rep una visita sorprenent: Blai el papagai, pilot de naus espacials, aterra en el seu jardí i el convida a fer un viatge amb ell. A bord de la nau, Blai, Ximet i el seu gos s’enfrontaran als pirates de l’espai i coneixeran el sistema solar com si fóra sa casa.

Els fans del llibre El taller de l‘humor es compten per desenes, centenars, milers i milers! Tots a l’una reclamaven amb insistència més endevinalles, més acudits, més poesies, més diàlegs absurds, números màgics, trucs originals i jocs participatius. Els autors han recopilat tot això i alguna que altra sorpresa més en aquest nou llibre per tal que ho passeu superbé.