Joan miquel gisbert

Naix a Sagunt l’any 1952

Fill d’una postguerra que encara dura, treballador al sector de serveis públics, sempre implicat en el moviment obrer

Militant sindicalista a l’etapa anomenada transició.

Pren consciència de País els últims temps del franquisme.

De formació autodidacta. Compromés en la recuperació i defensa de la llengua.

Com deia Manuel Sanchis Guarner, una llengua no mor per no guanyar nous parlants, mor si la deixen de parlar aquells que la parlen.

Actualment es jubilat, el que li permet dedicar-se al que sempre ha somniat, contar històries i fer-ho escrivint. Un desig vital.

Temps furtat : Gisbert, J. M.: Amazon.es: Libros

A la primavera de 1939, uan parella veu com el seu futur marxa entre el caos d’una guerra perduda.

El que havien de ser nom´`es uns mesos, esdevindrà en un llarg temps de patiments i angoixes.

Toni té el dies comptats. La lluita pels seus ideals per aconseguir un món millor ensopeda amb la brutal repressió feixista que fins i tot el porta al terrible camp d’Albatera.

Mente, Rosa trau de dins la resistent que viu al seu interior i lluita per sobreviure sense perdre l’esparança de retrobar el seu home.

El sacrifici silenciós de Ramón, la presència quasi invisible d’Empar i María i les múltiples relacions del protagonistes, són el fil conductor d’aquesta novel·la basada en fets reals.

L’entrecreuament de les diverses històries, especialment les dels dos personatges, un militar colpista i un peculiar clergue que, malgrat la seua procedència social, no actuen com caldria esperar d’ells.

Ambientada a la Valencia de la postguerra i la Barcelona dels cinquanta i seixanta, la història d’aquells anys forma part del decorat que, inevitablement condiciona la vida dels protagonistes.

A la barbàries dels partidaris de tractar els demés oprimint-los i aixafant la discrepància, es sumen les diverses formes de relacionar-se les persones.

Més enllà de la presa de posició davant la dictadura, l’amor, l’odi, l’enveja, l’amistat, a la fi la condició humana, són molt presents a l’obra.