A la platja de Camus – Música

a la platja de camus portadaA la novel·la anem trobant referències musicals variades, el ritme del dia a dia, la banda sonora dels personatges. Enriquiu la vostra lectura acompanyant-la amb la sonoritat proposada per l’autora. De segur ho gaudireu.
Per a escoltar la música pots triar entre Spotify o Youtube. Sols has de punjar sobre el logo.

spotify logo

youtube logo

Música Pag Al llibre diu…
My father’s eyes, Eric Clapton 13 Quan encara no clarejava el dia, el My father’s eyes d’Eric Clapton amb què es va adormir l’ha despertat
Mexico, Luís Mariano 98 El paisatge brillava. El verd rutilant dels arbres, el blau intens de la volta celeste, l’ocre de les cases dels pescadors i el capot negre amb centellejos metàl·lics. René, Jean-Jean Pierra, Raixid i Toni cantaven en francès a viva veu México de Luís Mariano mentre el cotxe circulava a tota velocitat arran de la costa.
Mirando al mar, Jorge Sepúlveda 98 No podia fruir del bany, ni de la música que sonava al Pikú de Jean Pierra, ni beure la cassalla. Vaig seure sota un pi davant la mar. “La dicha que perdí yo sé que ha de volver, ha de volver a mí cuando yo esté mirando al mar… cantava un home a uns metres. La cançó de Jorge Sepúlveda sonava a totes les ràdios.
Ven sin temor, Bruno Lomas 132 Tenia una retirada a Bruno Lomas, un cantant de moda d’aquell temps, i en va fer creure que el volia. Durant uns mesos em va tindre al darrere, ens trobàvem cada dissabte i cada diumenge al Molí Blanc, la discoteca de Xàbia on ens havíem conegut, …
Música Tradicional Marroquí 238 Arriben els músics berbers que criden la pluja. S’anomenen així: “els músics que criden la pluja”. Són considerats portadors de bona fortuna. Per això se’ls rep  amb gust a les celebracions. Músics i instruments entren al saló en una amalgama indestriable de cossos, ritmes i veus. El tambor de pell de cabra, la trompeta i la flauta, la darbuqqa i el cròtals. El convidats s’hi sumen a la tabola fent palmes. Fins i tot algunes dones peten la llengua amb el ui-ui-ui a la manera àrab.
La Concha flamenca, Maestro Tejera 239 L’orquestra encén el ànims amb el primer pasdoble. Adela i Paco ixen a la pista com si els hi anés la vida. Adela ja no està trista
Only you, The Platters 239 Adela ja no està trista. Deu ser l’anís. (…) Els músics dediquen una cançó a la parella. Sona Only you.
No regrets, Bon Appétit Musique 266 . Una massa de núvols grisos s’abalança des del mar per damunt de mi. L’home cec toca l’acordió com cada vesprada a la porta del mercat de Châteaudun. Unes notes tan tristes que em salten les llàgrimes.
Medley Gigi thank heaven for litle girls, Bon Appétit Músique
La mauvaise reputation, George Brassens 300 Uns anys després, quan la família a estava en el punt de mira del felagues, sota sospita de poc patriotes, la mare de Jean Pierre ens va posar al giradiscs  una cançó que reivindicava el dret a la diferència. El cantant es Georges Brassens i la cançó La mauvaise réputation
Si yo tuviera una escoba, Los Sirex 306 La meua amiga Xelo i jo recorríem totes les pistes de ball de la comarca, el Verger, Ondara, Pego, Dénia…, sempre trobàvem algú que ens duguera. Els conjunts tocaven cançons de Los Sírex, Bruno Lomas, Los Mústangs, els Lone Stars… Tenia tretze o catorze anys però em sentia tota una dona, em vestia a l’última i somiava en xics guapos.
Rogaré, Bruno Lomas
Los dos, Los Mustangs
Mi calle, Lone Star
Quinientas milles, Los Mustangs 317 Els iaios ploraven. Jo no em podia traure del ca una cançó dels Mustang que parlava de trens i desamor. Quinientas millas es deia.
Ecoute dans le vent, Richard Anthony 378 Écoute dan le vent, cantava Richard Anthony a la radio a l’Ondine, mentre les darreres cases de Narbona quedaven enrere aquell matí gris de 19 de març de 1964
My father’s Eyes, Eric Clapton 397 A dalt de l’escenari, Toni-Lluís es penja la Strat i s’acosta als monitors que tornen el senyal als músics. L’elèctrica respon al teclat entre el clamor de la gent, dos clacs de baqueta i la melodia vibrant de My father’s eyes arranca una cridadissa contagiosa, orgiàstica, vital.