Eduardo Mendoza

Acabem de saber que a l’autor Eduardo Mendoza  a Xequia li han donat el premi Franz Kafka a l’autor amb millor trajectoria literaria. Diari el Mundo, 2 juny 2015.mendoza_eduardo

En desembre de 2013 li varen donar a Eduardo Mendoza el premi del Parlament Europeual millor llibre europeu de l’any per “Riña de gatos”.

Podeu consultar la seua biografia a diverses pàgines, com la wikipedia 

Ahí va la tria de llibres:

misterio-de-la-cripta-embrujada

 

– El misterio de la cripta embrujada (1979). Al temps que una història de crims i intrigues una potent sàtira arrelada en la tradició picaresca.

-Sin noticias de Gurb (1991). Dos extraterrestres han d’aterrat a Barcelona per una avaria; un d’ells sembla que es perd a Barcelona i l’altre ha d’eixir a buscar-lo. Una sàtira impressionant de la nostra societat.

El año del diluvio (1992). A un poblet de Catalunya una monja que administra un hospital en prou mal estat es decideix a fer que el cacic del poble l’ajude; això la porta a una relació… perillosa. El que envolta als personatges es tan important o més que aquest fet.

– Una comedia ligera (1996). Ha acabat la segona guerra mundial, Barcelona viu encara a la postguerra. Vas llegint i sembla una comèdia de costum però… quan entra en escena el crim i la intriga…..

20080328-sin-noticias-de-gurb

 

– La aventura del tocador de señoras (2001). El protagoniste de El misterio de la cripta embrujada es converteix en perruquer, victima d’un engany i obligat a investigar un assassinat. Sempre amb el toc de sàtira i humor.

El último trayecto de Horacio Dos. (2002). Un viatge estrafalari, una història plena d’humor en un recorregut per l’espai. Una peculiar història de ciència ficció.

-Mauricio o las elecciones primarias (2006). El protagonista torna a Barcelona abans que Barcelona fora designada seu olímpica. Un retrat d’un moment important del nostre passat recent vist amb l’acidesa típica de l’autor.

pomponio1

El asombroso viaje de Pomponio Flato (2008).

 

Un mescla explosiva de novel·la històrica, policíaca i parodia. Contar l’argument seria desvetlar detalls que millor descobrir-los cadascú; sols dir que passa al segle I de la nostra era a Nazaret.

 

C_Ri–a de gatos final.indd

 

– Riña de gatos (2010). L’obra que l’ha fet mereixedor del premi del Parlament Europeu. Un anglés aplega a Madrid en la primavera de 1936 per autentificar un quadre d’un amic de Primo de Rivera en un moment crucial de la història d’Espanya; amors, espionatge, polítics, policia,…. Sense deixar de costat el sentit de l’humor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s