El retorn de l’hongarés. Anna Moner

portada El retorn de l'hongarés. Anna MonerArgument

Al maig del 1897, un cadàver esquarterat apareix al Bois de Boulogne de París. És així com es desencadena la investigació d’uns esfereïdors assassinats en sèrie que marcarà la carrera de l’inspector en cap de la Policia de Seguretat Olivier Béziers i del prestigiós forense Auguste Locard.

Més de cent anys després, arriba a l’Institut Medicolegal un taüt de grans dimensions, descobert durant la remodelació del cementeri del Père-Lachaise. Sara Bongard, una jove antropòloga forense, no pot imaginar que es veurà implicada en els successos macabres que sacsejaren la societat parisenca a les acaballes del segle XIX.

Anna Moner barreja sensualitat, màgia i misteri per a bastir una novel·la d’arrels gòtiques, guanyadora del Premi de Narrativa Alfons el Magnànim. Amb interessants aspectes de la història de la ciència i de l’art en el rerefons, alternant els anys finals del segle xix amb l’actualitat, aquest colpidor thriller endinsa el lector en una fosca investigació criminal.

Protagonista de la 5ª Trobada de Clubs de Lectura, Polinyà de Xúquer, 1 de juliol 2016

notes de música Al llarg de la novel·la la música té un paper important. De vegades llegir alguns dels fragments escoltant la peça corresponent et fa viure una altra sensació. Per facilitar-vos eixa possibilitat ací teniu la llista de la música que em trobat al llibre amb el link a una versió de la música.

LA MÚSICA

Absinthe-glass

Al llibre trobem algunes referències gastronòmiques. A continuació podeu consultar les receptes i explicacions.

MENJAR I BEURE

video

 

 

EL VIDEO DE LA TROBADA