Poesia

El 24 de febrer de 2010 inauguràrem els nous locals de la biblioteca de Polinyà, els actuals. En desembre d’eixe any proposarem una activitat per al primer aniversari: la campanya Adopta un Poema.

Dia mundial de la poesia 2018

Consistia en enviar un poema a la Biblioteca pel mitjà que fos (en persona, per correu electrònic,….); podia ser qualsevol poema, de qualsevol autor i en qualsevol llengua. La convocatòria es va fer al blog que en aquell moment teniem; allí mateix anavem donant notícia de com anava la cosa. Fou tota una sorpresa. Un resultat inesperat que va dur a construir un meravellós poemari del que finalment varem traure un volum especial

Ens adonarem que hi havia una bona quantitat de poemes originals. Uns enviats pel propi autor/autora, altres per un familiar o conegut.

Per motius diversos en aquell moment sols publicarem al blog en pdf el Poemari de Polinyà amb poemes originals.

Hui podeu descarregar-vos els dos volums si vos ve de gust, tal i com varem fer-los aquell mes de març de 2011.

La idea visual era un arbre, un arbre nu que voliem vestir de poemes. De fet a la convocatòria diem: “Imagineu un arbre nu, sense fulles, afectat per una tardor cruel; cada poema vostre serà com anar afegint una fulla verda que l’ompliga de primavera. Eixe arbre el tenim a la biblioteca i el volem omplir de fulles verdes. Aporta la teua gota de primavera abans del 20 de febrer, en ma, per email, ….un poema teu, d’algun poeta, una lletra de cancò”. Amb eixa idea la imatge del cartell convocador era un text poètic amb forma d’arbre escrit pel bibliotecari, Eduard Gay.

Espere vos agrade la idea per a celebrar del Dia Mundial de la Poesia i que gaudiu d’aquella recopilació de poemes que varem fer.

Baixeu-vos els poemaris als segúents enllaços

Poemari Polinya. Complet

Poemari Polinya. Sols autors locals